Най-добрият ни сноубордист Радослав Янков зае четвърто място във втория слалом от Световната купа в паралелните дисциплини в Банско. Роденият в Чепеларе спортист благодари на публиката за мощната подкрепа. 

"Изключително съм радостен. Четвърто място пред родната публика в Банско, не трябва да съм алчен. Предишните три старта нещата не се получиха, но мисля, че сега ще потръгнат. Предстои Световна купа, след това световното първенство", каза Янков пред Нова Спорт.

"Най-трудното ми спускане беше втората квалификация. От нея зависеше класирането във финалите, където влязох с нелошо време. Оттам насетне бях освободен. Знаех, че на другото трасе трябва да напуна малко повече. Това, че имах избор ми даде предимство. Доволен съм, нищо че не влязох в топ 3", коментира той.

"Много пъти се е случвало със задни класирания да мина напред, но не трябва да съм алчен, а да съм благодарен, че съм здрав и нямам болки в кръста. Имам страхотен екип, който работи за мен. Благодаря на всички за страхотната организация", каза Янков.

"Не знам какво да очаквам. Задачата е да правя две добри спускания. Вляза ли във финалите, нищо не се знае, всеки има възможност да спечели", продължи сноубордистът.

"Искам да благодаря и на публиката. Никъде няма фенове като тези в Банско. Всички се чуваха, дори респектираха другите, а това е важно за мен", добави Радослав Янков.