Бъки (Габрово) е вторият финалист в турнира за Купата на България по хандбал при жените. Настоящите шампионки победиха с 24:20 Шумен’98 и утре от 14:00 часа ще спорят срещу Свиленград-ПУ за трофея.

Домакините на финалния турнир поведоха с 11:8 след първото полувреме. В неговия край обаче водещата реализаторка на Шумен’98 Кристина Сабо получи контузия и не се появи на терена през втората част. До този момент Сабо, която пострада при сблъсък с Виктория Христова, беше вкарала 6 от 8-те гола за тима си.

От това се възползваха възпитаничките на Веселина Златева, които започнаха да трупат преднина през втората част. Така след 24:20 Бъки си извоюва право да играе в мача за трофея. Най-резултатна за победителките беше Лора Сарандева с 6 гола, а Боговеста Йосифова отбеляза 5.

По-рано през деня в изключителен полуфинал Свиленград-ПУ надигра след равенство в редовното време (34:34) и в двете продължения (43:43) Етър’64, като “амазонките” стигнаха до финал след изпълнения на дузпи.

Битката за Купата и златните медали е утре от 14:00 часа в зала “Орловец” в Габрово, а два часа по-рано е двубоят за третото място.