Загиналият след трагичен инцидент вратар на Калъмбъс Блу Джакетс Матис Кивлениекс е починал като герой, спасявайки бременна жена. Сензационното разкритие направи неговият най-добър приятел Елвис Мерцликинс, който също е вратар на тима от НХЛ.

24-годишният латвиец си отиде от този свят на 4 юли, след като е бил уцелен от излязъл извън контрол фойерверк. Първоначално органите на реда обявиха, че той е починал след удар в главата, получен при излизане от топла вана. Аутопсията обаче е показала, че 24-годишният вратар е починал от травма в областта на гърдите. Тя е била причинена от избухнал фойерверк.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

По време на инцидента Кивлениекс е бил на частно парти в Новай, Мичиган, за празника на САЩ. Националът на Латвия и неколцина други са били във ваната, когато фойерверкът е избухнал.

Мерцликинс, който също е вратар на хокейния тим разкри как най-добрият му приятел го е спасил. „Той спаси много животи. Спаси моя син, моята жена и мен. Там бяха около 80 човека. Мисля, че той ме направи по-силен като човек“, споделя Мерцликинс, чиято съпруга Александра е в напреднала бременност, а второто име на очаквания син ще бъде Матис в чест на неговия спасител.