Съдийски вариант на поговорката "С неговите камъни по неговата глава" се разигра на финалът на държавното първенство по водна топка за мъже. ЦСКА Автоелит пречупи с 9:8 Локомотив Никола Нанов (Сф) в решителния мач и защити титлата си с 2:1 победи.

При 9:6 в последната четвърт "червените" забиха гол, а един от двамата рефери Огнян Герасимов го отмени. Но сигналът му закъсня и бе изпреварен от залп от трибуните. Към съдията полетяха съдийски свирки, пластмасови бутилки, а гардовете с мъка удържаха хора от агитката на Локо.

Мачът беше прекратен за няколко минути, като реферът избяга от другата страна на басейна далеч от фенския гняв. В крайна сметка частната охранителна фирма укроти запалянковците, които се задоволиха само с обидни реплики съм Герасимов до края на мача.

"Повечето от момчетата ми са на 17 и 18 години и пропускат доста", призна пред "Tруд" треньорът на Локомотив Васил Нанов.

"Имам големи претенции към съдиите, но към другия арбитър - Явор Несторов. Не исках той да свири, по някаква причина не харесва клуба ни. Ще подам писмена молба да не ръководи мачовете ни догодина. Герасимов толкова си може", коментира още Нанов.

А наставникът на ЦСКА Йордан Велинов коментира: "След първите две части водехме с 5:2, за каква съдийска подкрепа говорим?! Даже в последната четвърт реферите бутаха леко Локо. Съдиите ни заклаха в първия двубой, сега от позицията на победител може би гледам по-различно на нещата. През последните две години водната ни топка е в подем, но преди това съдиите реално нямаше къде да се учат."

След края шампионите дадоха купата на запалянковците си, които зрелищно се хвърлиха в басейна с нея. "Искам първо да я покажа на президента ни Константин Динев и после ще я подаря на феновете заради подкрепата им!", обеща Велинов.