ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Една от иконите на българския спорт – Йордан Йовчев, е използван от привърженици на Владимир Путин и Русия за пропаганда и подкрепа на руската военна инвазия на територията на Украйна. Това става чрез профил във „Фейсбук“, който претендира да е единственият истински на знаменития гимнастик, но в същото време уточнява, че е любителски.

Скандалният опит за използване на Йовчев в подкрепа на войната предизвика реакция от страна на фенове, както и от Българската федерация по спортна гимнастика. Това даде бърз резултат и въпросният профил вече е премахнат.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

„Аз лично не знам кой стои зад този профил. Мога да кажа, че не е мой и аз нямам активен профил. Всеки е застрашен да бъде атакуван по този начин“, заяви 50-годишният олимпийски вицешампион от Атина 2004.

„Ако изразявам мнение чрез социалните мрежи, то е само по отношение на спорта. Никога не съм си позволявал да говоря за нещо, което не съм адекватен да коментирам“, допълни Йовчев пред bTV.

Бившият гимнастик уточни, че не може да заеме страна във военния конфликт, защото има много приятели спортисти и от двете държави. В същото време в социалната мрежа има още няколко профила с името и снимката на Йордан Йовчев. Той обяви, че вече е докладвал въпросния профил и се надява властите да вземат мерки.