Пироманска история вгорчи великденските празници на президента на Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) Неделчо Колев - запалиха колата му. Неприятната история се случи в нощта на Възкресение Христово.

“Паркирах близо до една църква в центъра и отидох на службата - разказа Колев. - И по едно време ми звънят по телефона - идвай, колата ти гори...”, сподели Колев пред “Труд”.

Мерцедесът Е класа на шефа на щангите не е пострадал фатално и ще бъде възстановен. Неизвестният засега злосторник е счупил предното стъкло и оттам пуснал огъня в купето.

“Благодаря на хората, които са били наблизо и се обадили веднага на пожарната и полицията. Благодаря и на пожарникарите за бързата им реакция. Нямам никакви подозрения кой и защо го е направил. Не дължа пари на никого и никой не ми дължи на мен. Това ме кара да мисля, че е поредната пироманска история, каквито има много напоследък”, допълни шефът на щангите.

Ден по-рано Колев се върна от европейското в Анталия, където българските щангисти спечелиха по една квота при мъжете и жените за олимпийските игри в Лондон. В крайното отборно класиране на европейското мъжкият ни тим е четвърти, а жените - пети.

“Най-радващото е, че отново сме в играта. Надявам се лошите времена за нашия спорт да са останали в миналото и на олимпийските игри да имаме достойно представяне”, изрази задоволство Колев.

Тази седмица управата на БФВТ ще има заседание, на което щe се утвърдят генерално плановете за подготовката за игрите в Лондон.