От 25 април (сряда) до 29 април (неделя) в хотел “Радисън” (София) ще се проведе третото издание на Фестивала на Мисловните Спортове, което включва турнири по спортен бридж, покер, табла и сеанс по шахмат за 20 дъски.
 
За пет дни ще премерят сили и умове над 500 човека разпределени в различните турнири. Имаме международно потвърдено участие на състезатели от Израел, Гърция, Македония, Румъния, Сърбия, САЩ, Чехия, Турция, както и най-изявените майстори в съответните спортове от България.
Сключили сме договори за реклама и различни видове представяния с над 20 фирми.
 
Фестивалите се правят съвместно с федерациите по шах и бридж, радват се на огромен брой гости - над 1500 за всеки ден и средната възрастова граница е 25-35 години. Имам честта и удоволствието да споделя, че редовите български, при това най-млади милионери, ще вземат участие във Фестивала. Последното не го определяйте като изтъкване на нещо значимо, но е факт, че а последните 5-6 години турнирният покер привлече една значителна част от умовете на България и се радва на изключително присъствие в Европа и САЩ.
 
Има и още нещо - Турнирният покер беше признат преди две години за мисловен спорт и отпадна думата "хазарт". В България Федерацията по покер получи също такова писмо, което ще ви го приложа. Министерството на Финансите и ДКХ (Държавната комисия по хазарт) също са запознати с него. Според Европейските директиви искрено се надявам и България да попадне между нормалните държави в които турнирния покер не се свързва с хазарт. Давам прост пример - Откритото първенство на САЩ по тенис. Всеки участник плаща такса за да играе на този турнир. От таксите се образува награден фонд. Абсолютно същото е и при турнирния покер. Този фонд се разпределя 100% между финалистите.
 
Шахматната звезда е ГРОСМАЙСТОР Иван Чепаринов.
Очаква се срещу него да се изправят видни обществени фигури, като е отправена покана от организаторите на ФМС-3 към Президента на РБ, депутати, бизнесмени, журналисти, актьори и т.н.

untitled2_5.jpg
 
ВИП гости на ФМС-3:
Георги Лозанов - Председател на СЕМ
Любен Дилов - син - Сценарист, главен редактор на L'Europeo
Елеонора Манчева - Мисис България, Мисис Вселена
Димитър Туджаров - Шкумбата (единствен, който има реми срещу Веселин Топалов!) - ще играе шах срещу ГМ Чепаринов
 
Очакваме още: Наско Сираков, Коко Динев, Максим Бехар - PR специалист, Йордан Антов - шефа на БАРД, Георги Неделчев - главен редактор на "Биограф", Димитър Ангелов - Дучето (шефът на привържениците на ЦСКА)
 
Ще бъдат раздадени допълнително над 50 предметни награди от спонсорите
Между наградите има луксозни куфарчета с чипове от Унибет, билети за най-голямото покер състезание - Съндей Милион в ПокерСтарс, фотоапарати, ай-поди, книги, облекла, козметика, вип карти за различни заведения и ресторанти, специални покер очила и много др.
Предвидени са награди и за отпадналия на балона, както и супер награда за онзи ,който успее за направи невъзможната ръка "Роял Флъш" с две карти от неговите и първите три от флопа. Тази награда ще бъде обявена на журналистите, които се канят на първия ден - 25 април, Сряда, в 12:00ч на Уелкъм Дринк
Плюс Парти в събота (28 април) за всички участници и гости на ФМС-3 в Казино "Капитол" с участието на звезди от поп-музиката
ИГОР МАРКОВСКИ/CEO на ФМС