Мексиканският боксьор Рафаел Гусман Ернандес е бил застрелян късно снощи в мексиканския град Гуадалахара, съобщава интернет изданието “Информадор”.
 
Според данни от полицията, боксьорът е бил в своята кола, паркирана на улицата, когато е станал жертва на нападение от двама души от преминаващ автомобил.
 
Престъпниците са стреляли осем пъти в мексиканеца, след което са напуснали мястото на престъплението. Шест от куршумите са деветмилиметрови, а два са 38-и калибър.
 
Тежко раненият Ернандес е успял да излезе от колата и е опитал да стигне до болницата. Той обаче е починал на метри от автомобила си.
 
На 13 юни тази година той стана жертва на нападение от неизвестни. Тогава също бе стреляно срещу него и получи рани в гърдите и лакътя.
 
В последния си мач Рафаел Гусман Ернандес се би с венецуелския си съименник Рафаел Ернандес за световната титла в суперлеката категория във версия световна боксова федерация (WBF). Мачът завърши наравно и следващата среща на мексиканеца за тази титла трябваше да се проведе на 19 ноември в ЮАР.
 
Роденият на 9 април 1986 г. боксьор е бивш носител на титлите за професионалисти на Централна Америка в категория до 59 г. и до 61 кг. във версия Световен боксов шампионат (WBC)./БЛИЦ