Масов бой прекъсна за няколко минути двубоя между Янтра (Габрово) и НСА (София) от 3-ия кръг на държавното първенство по ръгби при мъжете. Срещата се проведе на стадион "Христо Смирненски" в квартал Хаджицонев мост.

Мелето беше предизвикано от разправа между Пенчо Пройчев от състава на Янтра и многократно провокиралия го Светослав Мачков от НСА, пише sport-gabrovo. След първото сбиване и двамата получиха червени картони и бяха отстранени от игра. На излизане от терена обаче Пройчев и Мачков отново се сбиха и мелето се повтори. За щастие всичко приключи без сериозно ранени и след около 5 минутно прекъсване играта продължи.

Иначе шампионите от НСА доминираха изцяло в мача. Макар и вече без най-добрия си играч – Ивайло Иванов, който премина в елитния френски CASE (Сент Етиен), гостите диктуваха изцяло събитията на терена, улеснени максимално от вялата и безидейна игра на домакините.

Столичани реализираха първото си есе още в 3-ата минута, след добро раздаване на топката и пробив по десния фланг, а до края на първата част успяха да отбележат още пет. Вкараха и два от допълнителните удари. Възпитаниците на треньора Георги Петков пък бяха супер сковани и не успяха да направят нито една смислена атака. Стефан Стефанов записа единствените три точки за домакините, с точно изпълнен наказателен удар от около 30 метра, и така на полувремето резултатът беше 3:34.

Петков повиши тона на почивката, но това също не помогна. И през втората част статуквото се запази. Играчите на НСА пробиха още четири пъти в точковото поле на Янтра. Гостите реализираха и три от добавките. Минути преди края Стефан Стефанов отново вкара наказателен, колкото да фиксира крайното 6:60.

Най-резултатен за гостите - с 20 точки (4 есета), беше Георги Димитров. По две есета реализираха Асен Асенов и Светослав Одаджийски, а по един път в точковото поле на Янтра заложиха топката Роман Пара и Петър Алексов. Точните допълнителни удари бяха дело на Цветан Цветанов – 3 и Петър Николов – 2.