Атлети и журналисти ще почетат със състезание паметта на Григор Христов, който приживе беше отдаден на Царицата на спортовете като спортен ръководител, журналист и статистик.
 
Третият мемориален турнир на негово име ще се проведе на 4 май, петък, на стадиона на НСА „Васил Левски” в София, пише bgathletic.com. В надпреварата освен картотекирани атлети, ще могат да се включат журналисти и приятели на Гришата. Дисциплините са 100 м, 800 м, скок дължина от място и тласкане на гюле.

За юноши и девойки под 20 г. са предвидени стартове на 200 м, 800 м, 3000 м, скок височина, скок дължина, гюле, щафета 4х100 м. Заявка вече са подали над 30 национални шампиони, сред които Антонио Иванов, Мартин Проданов, Добромир Николов,, Изабел Соколова и други.

„Гришата беше човекът, който живееше с леката атлетика. Беше живата история на нашия спорт", каза координаторът на БФЛА Антон Бонов. 

"Подпомагаме организацията на турнира, за да не забравим него и това, което той е направил за леката атлетика”, добави Бонов.

„Всеки човек оставя диря в живота си. Гришата остави път”, заяви съпругата на Григор Христов – Сузи, която ежегодно е на стадиона за състезанието в чест и памет на именития журналист.

В кариерата си в медиите Христов беше главен редактор на вестник „Старт”, ръководител на спортната редакция на БНТ, статистик. Има издадена книга за успехите на българските лекоатлети, гарнирана с богат снимков материал. Той беше акредитиран журналист на всички световни първенства по лека атлетика до 2013 г., както и на Олимпийските игри в Москва 1980, Сеул 1988, Барселона 1992, Атланта 1996, Сидни 2000, Атина 2004 и Пекин 2008. Той беше с българските атлети и на много еврошампионати и по-малки по ранг състезания.