Бившият служител на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) Златомир Иванов - Златко Баретата е започнал да помага за развитието на сноуборда в България, стана ясно след провелото се на Витоша държавно първенство. Именно от него са били специалните купи и редица други трофеи, раздадени на участниците, заели места в Топ 3 в различните категории на турнира за купа "Алекс Иванов". 

Решението на Златомир Иванов да помага за развитието на сноуборда е в памет на починалия му син Алекс, който бе изявен състезател по сноуборд. Наследникът на Баретата издъхна в края на 2018 година, едва на 23 години, от тежко генетично заболяване.

Златомир Иванов подсигурил финансовата част за провеждането на голямото мероприятие на Витоша, превърнало се празник за сноуборд талантите на България. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Другата голяма новина от събитието е, че легендарната ни сноубордистка Александра Жекова ("Блейд"), която официално обяви, че спира с активната си състезателна дейност преди 2 години, показа, че все още няма кой да я победи в сноубордкроса в България.

Сани реши да се завърне и участва в държавното първенство, като спечели десетата си титла в дисциплината. На финала тя победи Лиа Манчева, която също е състезател в клуба на Жекова - "Блейд". Сани е мениджър и треньор. 

"774 дни след последното състезание, в което участвах, отново съм на стартовата врата, заедно с младите спортни надежди от СК "Блейд", и то не къде да е, а на родната ни планина Витоша. Радост, емоции и страхотни съревнования за малки и големи в държавното първенство по сноубордкрос и купа “Алекс Иванов”. Благодарение на шепа хора сноуборд обществото в България продължава да се разраства с всяка година", написа доволната Сани Жекова в социалните мрежи. 

Тя благодари на всички, които са помогнали за провеждането на голямото събитие и добави: "Пожелаваме си от сърце и в бъдеще да бъдем все по-задружни като общество, за да продължим да развиваме и споделяме радостта от спорта, като жънем нови успехи и на световната сноуборд сцена! Поздравления за призьорите!".


Специалните призове за купа "Алекс Иванов":