Олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика ще участват за последно на състезание на Световното първенство в Япония през следващата седмица.

Световната титла е единственият златен медал, които липсва в невероятната кариера на Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Грациите провеждат последни тренировки в зала "Раковски" и споделиха очакванията си преди шампионата, който е последен за тях като отбор.  Момичетата разчувстваха всички с изказванията си.

"Малко е стряскащо, че след близо 20 дни няма да идваме повече в залата, да сме по цял ден тук, да тренираме. Да, по-емоционални са тренировките сега, но гледам да не изпадаме много в такива емоции. Тези момичета са прекрасни и никога не ми е било трудно да им бъда капитан. Искам да благодаря много на нашите треньорки Весела Димитрова и Михаела Маевска, защото без тях нищо от това, което постигнахме нямаше да е възможно. Те са наистина един много добър екип. Весела Димитрова, както винаги е казвала, ни учеше и ни подготвяше са космонавти и тази нейна подготовка ни направи много силни, благодарение на което ние успяхме да се справим на олимпиадата. Михаела Маевска е спокойствието на нашия отбор, много сме й благодарни и се радваме, че беше с нас. Олимпиадата беше най-чаканото състезание за нас, най-емоционалното и с най-перфектен край за нас", каза Дянкова във видео интервю за фейсбук страницата на БФХГ.

"Вече нямам търпение да заминаваме на световното първенство, да играем и да е най-прекрасното ни състезание за тези пет години и да завършим по много подобаващ начин. Искаме да се насладим на тези наши последни мигове на терена и да получим заслуженото", добави Мадлен Радуканова.

"Изпитвам доста смесени емоции, защото ми е много носталгично, че повече няма да тренираме в тази зала като отбор, но пък за сметка на това със сигурна, че ще останем заедно в живота и ще се занимаваме с общо проекти ", каза Стефани Кирякова.

В индивидуалната надпревара България ще бъде представена на световното първенство от Боряна Калейн и Татяна Воложанина.