Зак Уайтклауд вкара победния гол за Вегас Голдън Найтс, който се наложи с 5:2 над Флорида Пантърс като домакин в първия мач от финалите за Купа Стенли. Уайтклауд беше точен 6:59 минути след началото на третата третина.

Шей Тиодор се отличи с едно попадение и една асистенция за „златните рицари“. Джонатан Маршесо се разписа за пети път в последните си шест мача за тима от Лас Вегас. Марк Стоун и Райли Смит също бяха точни. Джак Айкъл направи две асистенции, а Ейдин Хил завърши с 33 спасявания.

Ерик Стаал и Антони Дюклер вкараха за Флорида Пантърс, а вратарят Сергей Бобровски отрази 29 удара. Това е първият случай от началото на плейофите в НХЛ, в който „пантерите“ губят мач, след като са открили резултата.

Вторият мач от финалната серия за Купа Стенли ще се играе отново в Лас Вегас на 6 юни (вторник) от 3:00 часа рано сутринта българско време. Три дни по-късно е първата среща в домакинската зала на Флорида Пантърс. Четвъртият двубой между двата тима е на 11 юни. Както е известно, плейофите в НХЛ се играят до четири победи в седем мача.