Звездите на Русия Яна Кудрявцева и Маргарита Мамун ще са в отбора за Световната купа по художествена гимнастика в София на 9 и 10 август, пише Красивата страна на спорта. Състезанието се очертава като много силно, а за „Сборная“ ще се състезава и надеждата Мария Титова. От началото на сезона Кудрявцева доминира над Мамун, която често допуска груби грешки и се провали тотално на Европейското, където сънародничката й спечели титлата.

Миналата година на „Дънди Къп“ в София Кудрявцева спечели многобоя и златните медали на обръч и бухалки, а Мамун бронз в многобоя и злато на топка. За радост на родните фенове Силвия Митева се нареди втора в многобоя, взе злато на лента, сребро на топка и обръч и бронз на бухалки.

В София идват всички елитни състезателки – Мелитина Станюта и Катсярина Халкина от Беларус, украинките Анна Ризатдинова и Виктория Мазур, от Израел Нета Ривкин и Виктория Филановски, Йон Джей Сон (Южна Корея), Сеню Денг (Китай), Ксения Мустафаева и др. За съжаление няма да видим Лала Юсуфова, а в отбора на Азербайджан е примата Марина Дурунда и младата Гюлсум Шафизада.

За България играят Мария Матева и Невяна Владинова.