Руският олигарх и собственик на Челси Роман Абрамович вече не оглавява класацията за най-богат футболен бос на Острова, след като се смъкна на третата позиция със състояние от 7 милиарда паунда или 7,7 милиона евро. Лидер стана консорциума-притежател на Мавчестър Сити - шейх Мансур бин Зайед ал Нахян. В своята класация британското списание “FourFourTwo” поставя на първото място именно шейх Мансур с финансово състояние в размер на 15 милиарда паунда или 16,5 милиарда евро. Шейхът е собственик на консорциума Абу Даби Юнайтед груп, който откупи “гражданите” през септември от бившия министър-председател на Тайланд Таксин Шинаватра. На втора позиция е пък 58-годишният индийски индустриалец Лакшми Митал, който инвестира сериозни пари в лондонския Куинс Парк Рейнджърс заедно с боса на Формула 1 Бърни Екълстоун и боса на Рено Флавио Бриаторе. Състоянието на Митал се оценява на 12,5 милиарда паунда или 18,5 милиарда евро.

Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун пък сам се нарежда на 5-ата позиция. о място в престижната класация. Американският собственик на Манчестър Юнайтед Малклъм Глейзър пък падна от 4-о на 10-о място заради световната финансова криза, докато ирландецът Дермът Десмънд, който е собственик на шотландския Селтик, се свлече от 3-а на 8-а позиция. Босът на Астън Вила - Ранди Лернър пък е 15-и, след като в предната класация е бил на 7-ото място. Стан Крьонке от Арсенал пък е 6-и, докато партньорът му начело на “точиите” Алишер Усманов е 7-и.

Най-богатият футболист на Острова пък е мегазвездата Дейвид Бекъм със 125 милиона паунда или 137,5 милиона евро на разположение. /БЛИЦ