Челси победи Лестър с 2:1 на „Стамфорд Бридж“ в мач от предпоследния 37-и кръг на английската Висша лига и си отмъсти на „лисиците“ за загубения финал в турнира за Купата на Англия преди няколко дни. „Сините“ се изкачиха на третата позиция и направиха важна крачка към класиране за Шампионската лига.

Антонио Рюдигер (47) даде аванс на домакините. Жоржиньо (66-дузпа) удвои преднината на лодончани, а Келечи Ихеаначо (76) вкара гола за гостите.

"Сините" бяха по-активни през първата част и натискаха съперника в търсене на гол и на два пъти пратиха топката във вратата на гостите, но попаденията не бяха зачетени. В 22-ата минута Тимо Вернер се разписа, но голът не бе зачетен заради засада. В 35-ата минута топката за втори път влезе в мрежата на Лестър след удар на Вернер, но след намеса на ВАР, се оказа, че има игра с ръка.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Малко след началото на второто полувреме в 47-ата минута Антонио Рюдигер засече центриране от корнер и вкара за 1:0. В 65-ата минута Тимо Вернер падна в наказателното поле и се наложи ВАР системата да разглежда ситуацията. Първо бе отчетено, че засада няма, а след това стана ясно, че има нарушение в наказателното поле, което доведе до дузпа, която Жоржиньо реализира за 2:0. Този гол успокои домакините и гостите погледнаха по-сериозно в атака.

В 76-ата минута Келечи Ихеаначо се озова на обещаваща позиция, но топката мина покрай гредата. Само секунди по-късно домакините сбъркаха при изнасянето на топката и Ихеаначо намали на 2:1. След гола Лестър продължи да атакува и в 90-ата минута златен шанс. Айосе Перес шутира от 15 метра фронтално срещу вратата, но не намери целта. В третата минута от добавеното време напрежението между футболистите на двата тима ескалира и дълго време нещата не се успокоиха, въпреки че не се стигна до нищо сериозно. В крайна сметка резултатът остана непроменен и "сините" спечелиха важни три точки.

След успеха си Челси събра 67 точки и изпревари Лестър на третата позиция. "Лисиците" са 66 точки и имат три повече от Ливърпул, който обаче е с мач по-малко и може да ги изпревари в битката за място в топ 4 и класиране за Шампионската лига.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ