Манчестър Юнайтед изпраща катастрофална седмица. "Червените дяволи" отстъпиха с 0:4 на Евертън при гостуването си на "Гудисън Парк" в мач от 35-ия кръг на Висшата лига. Така Юнайтед инкасира две тежки загуби в рамките само на няколко дни, след като във вторник падна с 0:3 от Барселона в реванша и отпадна от Шампионска лига. Това е най-тежката седмица за английския гранд от "Олд Трафорд", откакто Оле Гунар Солскяер застана начело на отбора.

Днешното поражение от Евертън намали шансовете на Юнайтед да се пребори с Тотнъм, Арсенал и Челси за третата позиция. До края на сезона във Висшата лига остават само още четири кръга. Идната сряда е поредният важен тест за Солскяер и футболистите му - домакинство на лидера Манчестър Сити (от 22:00 часа). 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Евертън отказа съперника си с два гола още преди да е изминал половин час игра. В 13-ата минута Ричарлисон откри резултата, а в 29-ата Гилфи Сигурдсон удавои. Люка Дин направи 3:0 в 56-ата минута, а Тио Уолкот покачи в 64-ата, като гостите нямаха сили дори за почетно попадение.

В класирането Манчестър Юнайтед е шести с 64 точки, зад четвъртия Арсенал и петия Челси (с по 66), докато Евертън е седми с 49 точки.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019