Разбилият шампиона Ливърпул със 7:2 само преди два кръга Астън Вила загуби за първи път от началото на сезона след четири последователни победи. Тимът от Бирмингам падна категорично у дома с 0:3 от новака този сезон и завърнал се в елита Лийдс в първия мач от шестия кръг на английската Висша лига. Патрик Бамфорд (55, 67, 74) бе героят на гостите със страхотен хеттрик.

Футболистите на Марсело Биелса демонстрираха безмилостна преса, много движение и постоянни атаки към вратата на домакините. Тя бяха по-добрият тим през целия мач, но през първата част нямаше попадения.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

След почивката Патрик Бамфорд се развихри и вкара три гола за 19 минути след асистенции на Матеуш Клих и Елдер Коста за второто и третото попадение. Това е втори хеттрик в кариерата на 27-годишния нападател. Първият му е с екипа на Мидълзбро срещу сегашния му тим.

Играчите на Дийн Смит бяха със стопроцентов актив до преди тази среща, но в нея нямаха сили дори за почетен гол и загубиха за първи път от началото на сезона.

След успеха си Лийдс излезе на трета позиция с 10 точки и по-добра голова разлика от Ливърпул. Астън Вила остава засега втори с 12 точки преди останалите срещи от кръга.

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА НА АНГЛИЯ