Пиер-Емерик Обамеянг наниза два гола за победата на Арсенал с 3:2 над Евертън и се изкачи на върха при голмайсторите на Висшата лига заедно с Джейми Варди. Двамата вече имат по 17 попадения. 

Калвърт-Люин и Ричарлисон бяха точни за "карамелите" на Карло Анчелоти, а Еди Нкетиа вкара третото попадение за Арсенал. 

Двубоят се превърна в страхотен спектакъл, а първото полувреме зрителите видяха четири гола. Още не бе изтекла и минута, когато Сигурдсон центрира от фаул, Давид Луис не успя да изчисти, а Калвърт-Люин бе най-съобразителен и с акробатично изпълнение прати топката в мрежата. Нападателят на Евертън се разписва за седми път в последните девет двубоя.

Арсенал успя да стигне до обрат в рамките на минути. Първо 20-годишният Еди Нкетиа засече центриране на Сака и изравни резултата, а Давид Луис великолепно изведе Обамеянг, който показа скорост и с технично изпълнение насочи топката във вратата за 2:1.

Съдията даде 5 минути продължение на първата част, а секунди преди изтичането им Евертън възстанови равенството. Ричарлисон се възползва от неубедителните изяви на бранителите на съперника и успя да бутне топката в точния момент и тя се озова в мрежата.

Второто полувреме започна като първото, но с гол във вратата на Евертън, който се оказа победен. След центриране на Пепе Обамеянг с глава се разписа за втори път в мача. 

Арсенал опита да затвърди успеха си, но натискът бе неуспешен. В заключителната част на двубоя пък Евертън притисна отбора на Артета, но с отлични изяви на Лено и късмет "артилеристите" устискаха победата. Вече 10 двубоя във всички турнири "артилеристите" не познават вкуса на загубата.