Манчестър Юнатед сензационно загуби у дома от последния Шефилд Юнайтед с 1:2 в мач от 20-ия кръг на английската Висша лига и остана на втората позиция след градския съперник Манчестър Сити, а освен това вече е и с мач повече. "Остриетата" записаха първа победа като гости през сезона и сложиха край на страхотната серия от 13 кръга без загуба за "червените дяволи" - 10 победи и 3 равенства. За последно футболистите на Оле Гунар Солскяер бяха паднали от Арсенал с 0:1 на 1 ноември миналата година.

През първото полувреме домакините имаха инициативата и създадоха повече положения за гол, но въпреки това гостите поведоха в 23-ата минута  с гол на Кийн Браян, който се възползва от неразчетено излизане на вратаря Де Хея при центриране от корнер и се разписа с глава. "Червените дяволи" опитаха да отговорят веднага и Антони Марсиал отбеляза във вратата на Аарън Рамсдейл, но попадението не беше признато заради нарушение на Хари Магуайър срещу стража на "остриетата".   

Пет минути преди края на полувремето Бруно Фернандеш бе намерен в наказателното поле отдясно и веднага потърси Антони Марсиал, който отправи удар с глава, но Рамсдейл се справи без проблеми. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Играчите на Солскяер повишиха оборотите след почивката и след пропуск на Грийнууд в началото на втората част стигнаха до изравняване в 64-ата минута, когато при центриране от корнер капитанът Хари Магуайър се пребори за топката и я прати във вратата за 1:1. Десет минути по-късно, при една от редките си атаки, Шефилд Юнайтед отново поведе. Домакините не изчистиха добре топката, тя се озова в краката на Оливър Бърк, който шутира и след лек рикошет в крака на Туанзебе влезе във вратата на Де Хеа за 1:2.

Веднага след гола Бруно Фернандеш опита удар отдалеч, но Рамсдейл изби в корнер със сетни усилия. В 82-рата минута и Кавани пробва късмета си шут към вратата, но не намери целта. В крайна сметка гостите си тръгнаха с трите точки от "Олд Трафорд" за шок и ужас на всички фенове на "червените дяволи".

След успеха си Шефилд Юнайтед събра 8 точки, но продължава да е последен. Манчестър Юнайтед пък остана с 40 точи и не успя да се върне на първото място, където се настани градският съперник Манчестър Сити, който е с мач по-малко и точка повече.

По-същото време Евертън и Лестър поделиха по точка след 1:1 на "Гудисън Парк" в Ливърпул. Колумбийският халф Хамес Родригес изведе "карамелите" напред в резултата, но белгиецът Юри Тилеманс (67) изравни. След равенството Евертън е седми с 33 точки. Лестър можеше да се изравни с Манчестър Сити при успех, но остана на трета позиция с 39 пункта.

Манчестър Юнайтед - Шефилд Юнайтед 1:2
0:1 Кийн Браян (23), 1:1 Хари Магуайър (64), 1:2 Оливър Бърк (74)