Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес започна войната със Сър Алекс Фъргюсън преди днешното дерби с Манчестър Юнайтед. Испанският специалист обяви, че Фърги е платил прекалено много пари за Бербатов. Изявлението на Рафа бе в отговор на изказване на шотландеца, който бе заявил, че с цена от 20 милиона паунда Роби Кийн е надценен.

Бербатов струваше на Манчестър Юнайтед 30,75 милиона паунда, а Бенитес заяви: “Алекс трябва да помисли как харчи парите си за нови играчи всяка година. Той може би си мисли, че Бербатов е евтин, тъй като те плащат 30 милиона паунда за много играчи и 20 милиона за повечето, които са в клуба.”

“При последният ни мач те имаха на пейката Оуен Харгрийвс, Карлос Тевес и Нани – това са 70 милиона паунда, заяви Бенитес. – Ако аз оставя резерви Фернандо Торес и Роби Кийн, хората ще започнат да задават въпроси. Ако Юнайтед остави тези тримата извън титулярите, няма да чуете някой да каже нещо.”

Коментарите на Фъргюсън изглежда са подразнили Рафа, след като Кийн и Бербатов вкараха по 23 гола през миналия сезон за Тотнъм, но испанецът взе своето попълнение на цена, която е 2/3 от тази на българина. Очаква се Бербо да дебютира за Юнайтед в днешното дерби с Ливърпул.

“Ако говорим за цена на играчи, то ние не можем да се мерим с Манчестър Юнайтед, тъй като техните нападатели струват 60 милиона паунда, а нашите едва 40 милиона, заяви испанецът. – Фъргюсън дава по 30 милиона за 3 или 4 играчи на всеки 2-3 години. А все пак нашите нападатели са наистина добри.”

“Бях изненадан, като чух Алекс да коментира цената на Кийн, но това може само да мотивира Роби, допълни Бенитес. – Аз коментирам техните трансфери, само защото и те правят това с нашите. Ако Кийн вкара гол и се справи добре, тогава цената е без значение. Ако говорим за покупки, то сравнете последните години и вижте дали не си е струвало.”

Откакто Бенитес пое Ливърпул през юни 2004 г. той е похарчил 188 милиона паунда за 26 играчи. За същия период Фъргюсън е дал 177,5 милиона паунда за 14 футболисти./БЛИЦ

ОЩЕ ЗА БЕРБАТОВ ОТ ДНЕС
Телефонът на Бербо прегря от SMS-и