Манчестър Юнайтед победи с 2:0 Блекбърн в среща от седмия кръг на Висшата лига. Българинът Димитър Бербатов бе титуляр за гостите и остана на терена до края на двубоя. Точни за "червените дяволи" на стадион "Иууд Парк" бяха Уест Браун и Уейн Рууни, а Митко също пропусна да накаже домакините.

В началните минути на мача Бербо и съотборниците му опитаха да притиснат съперника в собствената му половина. В 7-ата минута Неманя Видич бе близо до откриване на резултата. В този момент Рууни центрира от корнер и след неразбирателство в отбраната на домакините топката се озова във Видич, но той не успя да я засече в мрежата на вратата на Блекбърн.

В 30-ата минута Браун засече с глава центрирана топка и даде преднина на Манчестър Юнайтед. Пет минути по-късно Уейн Рууни се озова сам срещу Браун, след като бе изведен отлично от Бербатов, но не успя да преодолее вратаря и да удвои аванса на гостите.

В 64-ата минута "червените дяволи" удвоиха аванса си, като този път точен бе Уейн Рууни. Минута по-късно сър Алекс направи първата си смяна. В игра се появи Карлос Тевес, който замени Райън Гигс. В 71-ата Джон О*Шей замени Евра.

В 72-ата минута Бербатов се възползва от грешка на Кристофър Самба и се озова сам срещу Браун, но не успя да го преодолее. Пет минути след това и Уейн Рууни напусна терена, а мястото му зае Парк Джи Сунг. Това бе третата смяна на Сър Алекс, което значи, че Димитър Бербатов ще изкара цял мач за Манчестър Юнайтед. В 87-ата минута Тевес отправи силен удар от границата на наказателното поле, но топката се спря в лявата греда на вратата на Блекбърн. /БЛИЦ

БЛЕКБЪРН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:2

0:1 Уест Браун (30), 0:2 Уейн Рууни (64)

БЛЕКБЪРН: Браун, Ойер, Самба, Нелсен, Олсон, Емертън, Тугай, Уорнък, Педерсен, Дербишир, Санта Крус

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Ван дер Сар, Браун, Фърдинанд, Видич, Евра (71-22.О*Шей), Роналдо, Флетчър, Андерсон, Гигс (65-Тевес), Бербатов, Рууни (77-13.Парк)
 
Блекбърн, “Иууд Парк”
Съдия: Стив Бенет