Димитър Бербатов все още не е вкарал гол за новия си отбор Манчестър Юнайтед, но се отличи с изявите си по време на мача с Болтън в събота. 27-годишният български национал изрази съжалението си, че не се е разписал, но призна, че това не е най-важното.

“Наистина исках да вкарам гол, заяви Бербо пред клубната телевизия. – Трите точки са по-важното в случая, а и днес бяхме по-добрият тим. Вкарахме два гола, но пропуснахме 4-5 положения.”

Невероятно, но се появиха и няколко критични коментара към играта на Бербатов, след като той е изиграл само два мача за Юнайтед. Българинът обаче остави неговите футболни умения да говорят вместо него и той направи едно чудесно представяне заедно с Тевес, а след това и с Уейн Рууни.

“Щастлив съм от начина си на игра, особено в днешния мач, допълни Бербо. – Според мен, това бе добър мач. Не се възползвах от шансовете си, но се надявам в бъдеще да вкарам. Показах подобрение в играта си. Работя върху това да помагам на отбора и да имам по-добро разбирателство с останалите играчи.”

С играта си българинът определено впечатли мениджъра сър Алекс Фъргюсън, който за пореден път похвали способността на нападателя да пази топката, когато е притиснат.

“Днес всички научиха колко добър е Бербатов, заяви сър Алекс. – Не е нужно постоянно да му се подава топката в празно пространство. Може да я дадеш там, където е застанал, и той пак ще я обработи и ще сътвори брилянтни неща с нея. Той се справи чудесно, както всичките ми играчи. На моменти отиграванията на Димитър бяха фантастични.”

Най-добрите моменти на Бербатов в мача срещу Болтън бяха след появата в игра на Уейн Рууни в 71-ата минута.

“Какво мога да кажа за него?, обяви Бербо. – Уейн се появи на терена и вкара прекрасен гол. Всъщност с неговото влизане и това на Пол Скоулс играта ни се подобри.”/БЛИЦ

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Бербатов с цял мач за Юнайтед при победата над Болтън
Бербатов срещу Болтън в цифри