„Янсен напусна, Одо пристигна – кой ли ще дойде още? По всяка вероятност един нападател от топкласа”, пише изданието, според което Бербатов е най-желаният играч от босовете на Байерн за ново попълнение това лято. Така сагата около трансфера на капитана на българския национален отбор от Тотнъм в Манчестър Юнайтед е на път да се обърне на 180 градуса. Освен нападател „баварците” търсят и централен дефанзивен халф, като най-горещия кандидат за този пост в схемата на новия наставник на Байерн Юрген Клинсман е украинския национал Анатоли Тимишчук от носителя на Купата на УЕФА Зенит Санкт Петербург.
От Германската футболна лига (ГФЛ) обявиха, че удължават летния трансферен прозорец до понеделник 1 септември, когато в 00:00 часа ще бъде обявн неговия край. Четири дни време остават на Байерн, за да купи още играчи това лято. „Може така да се получи, че в следващите няколко дни до края на трансферния период в понеделник, да се случи още нещо. В трансферния ни бюджет има нови постъпления и ние ще ги използваме”, заяви мениджърът на „баварците” Ули Хьонес, загатвайки за нов изненадващ трансфер.
Около 9 милиона евро получи германският шампион от Хамбургер за 22-годишния национал Марсел Янсен. От тези пари не бе похарчен и цент за италианеца Масимо Одо, пристигнал без трансферна сума под наем от Милан. Освен това на всички в Германия е известно, че Байерн бе готов да похарчи повече от 25 милиона евро за 23-годишния нападател на Щутгарт Марио Гомес.
Сега „Билд” питa: „Кой ще привлече Байерн?”. Българският национал Димитър Бербатов, който през 2006 година премина от Байер Леверкузен в Тотнъм за сумата от 16 милиона евро, има договор с тима от Северен Лондон до 2009 година. Той обаче е по-скъп от Марио Гомес. Манчестър Юнайтед предложи 30 милиона евро за българина, но от Тотнъм поискаха 30 милиона паунда. „Шпорите” обаче вече привлякоха 26-годишния руски национал Роман Павлюченко от Спартак Москва и със сигурност вече няма да разчитат на Бербо. Босовете на тима обаче не искат да продадът българина точно на Манчестър Юнайтед и затова още в началото на летния прозорец бяха заявили, че ще дадът Бербатов по-евтино на всеки друг клуб от Европа, но не и на „червените дяволи”, които преди години им отмъкнаха за смешни пари Майкъл Карик. /БЛИЦ