Бившият ни национал Благой Георгиев проявява интерес към собствеността на футболния клуб Вардар от Северна Македония. Днес се е провела среща между бившия халф и изпълнителния директор на клуба Самоил Симев, съобщава sport1.mk.

Според информацията Благой Георгиев е представител на консорциум от компании от Източна Европа, заинтересован от това да поеме контрола над Вардар, който е в тежко финансово състояние. На срещата е присъствал и бившият хандбалист Наумче Мйсоски.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Истина е, че имам план да имам футболен клуб и съм в напреднали преговори за тази си цел. Тимът няма да е от България, а от близка страна до нашата. Факт е, че ежегодно играе в европейските клубни турнири, в частност Лига Европа”, сподели Благо Георгиев през март в „Шоуто на Николаос Цитиридис“, където гостува заедно с половинката си Златка Райкова.

В материала си северномакедонското издание изтъква, че Георгиев е юноша на Славия и е бивш национал с 5 гола в 50 мача за България. Вардар е най-титулуваният отбор в западната ни съседка, като има десет титли на страната в своята история.