Българският национал Благой Георгиев даде първото си интервю като играч на руския Терек. Бившият капитан на Славия даде изявление пред “Спорт-Експрес”.

“Четиригодишният договор е доказателство за доверието на клуба към мен, а за играч, който е нов в даден клуб това е многжо важно. Първият си договор подписах със софийския Славия на 17 години, с този клуб е свързан почти целият ми живот. Освен това съм играл за Цървена звезда, испанския Алавес и германския Дуисбург”, прави кратка характеристика на кариерата си българинът.
 
“Отдавна и добре познавам Вячеслав Грозни, харесвах работата му в софийския Левски. По време на декемврийското му посещение в София ние подробно поговорихме за детайлите на моето преминаване в Терек. Почувствах, че това може да се окаже перспективна стъпка в кариерата ми”, твърди Георгиев.
 
“За мен е много важно да играя редовно. Иначе може да загубя мястото си в националния отбор, а аз държа много на него. Освен това имам доверие и на агента си, който успя да устрои клиентите си в Русия. Имам предвид Кушев, Сираков и Йорданов”, разрива бившият капитан на Славия.
 
“Валентин Илиев подробно ми разказа за това, колко обичат Терек в републиката, за отношението към него от страна на ръководството, че това е отбор, който ще се развива. Особено важно за мен е, че в Русия първенството е много силно, а това означава, че ще мога да израстна”, твърди Благой.
 
“В националния отбор обикновено ме използват по дясното крило. Изглежда треньорът счита, че именно оттам ще донеса най-голяма полза с играта си. В случай на необходимост мога да играя и от ляво и зад нападателя. Всичко зависи от партньорите ми и взаимоотношенията с тях”, заяви Георгиев./БЛИЦ