Борусия Дортмунд съумя да победи като гост с 3:2 Хофенхайм в мач от 20-ия кръг на Бундеслигата. Така с актив от 43 точки дортмундци са на 2-ото място в класирането само на 3 от лидера Байерн.

В 6-ата минута Холанд получи отличен пас след образцова атака на тима и матира вратаря на домакините, пращайки топката в средата на вратата. Домакините опитаха да реагират и създадоха няколко опасности пред вратата на съперника, но гол не падаше.

Хофенхайм стигна до изравнителното попадение в края на първата част. Андрей Крамарич отбеляза с брилянтен удар в долния десен ъгъл.

Борусия съумя да вкара втори гол в 58-ата минута, след като Ройс пое пас в наказателното поле и прати топката в долния ляв ъгъл. Осем минути по-късно домакините си отбелязаха и автогол.

В 77-ата минута на срещата интригата се върна, а Рютер записа името си сред голмайсторите, а резултатът стана 2:3. До края на мача Борусия съумя да устиска успеха, а домакините могат да съжаляват за пропуснатата точка, тъй като Себастиан Руди направи сериозен пропуск в 89-ата минута на срещата.

Леверкузен победи Аугсбург с 5:1 в друг мач от този кръг, Гройтер Фюрт се справи у дома с Майнц 05 с 2:0, а със същия резултат Фрейбург победи Щутгарт с 2:0. Унион Берлин
изненада като гост Борусия Мьонхенгладбах и спечели с 2:1.