Еквадор и Бразилия завършиха при 1:1 в световна квалификация, играна в Кито. Звездата на ЦСКА Жорди Кайседо започна мача като резерва и не се появи на терена до края.

Двубоят имаше напрегнато начало и още в първата минута Емерсон от Бразилия получи жълт картон.  В следващата атака Еквадор можеше да поведе, но Енер Валенсия стреля на сантиметри от гредата.

Бразилия отвърна подобаващо на предизвикателството и поведе в резултата в 6-ата минута след гол на Каземиро, който засече отскочила топка и я насочи във вратата.

След четвърт час игра футболистите на терена намаляха с един след грубо влизане на вратаря на домакините, който беше изгонен.

Само пет минути след това Емерсон също напусна терена след втори жълт картон.

Страстите продължиха и червеният картон се озова в ръката на рефера за трети път в 26-ата минута за високо вдигнат крак на вратаря на Бразилия Алисон, но след ВАР, реферът промени решението си и показа само жълт картон.

До края на редовното време на първата част, както и в 10-минутното продължение, нямаше повече интересни ситуации.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Четвърт час след началото на втората част реферът даде дузпа за домакините, но след преглед на ситуацияа с ВАР, промени решението си.

Еквадор все пак стигна до изравнителен гол след удар с глава на Феликс Торес в 76-ата минута за крайното 1:1. До края Бразилия опита всичко, за да вземе нещо повече от точка, но вместо това остана с човек по-малко след втори жълт картон на вратаря Алисон.  

Съдията Вилмар Ролдан първоначално отсъди дузпа за Еквадор, но малко след това промени решението си заради ВАР.

"Селесао" остава на първото място в групата с 36 точки (11 победи и 3 равенства), със седем и мач повече от Аржентина, докато Еквадор е на третото място с 24.