Легендарният английски бранител от 80-те години Тери Бътчър, който в момента е помощник-треньор на Шотландия, заяви преди контролата между неговия тим и Аржентина, че никога няма да прости на Диаго Марадона как го е излъгал в очите след края на четвъртфинала на Мондиал*86. Както е известно, новият селекционер на "гаучосите", който е смятан за най-великия футболист за всички времена, бе в центъра на вниманието на световното преди 22 години, когато изведе Аржентина до втората й световна титла в Мексико. Марадона вкара гол с ръка на Англия в четвъртфинала на "Ацтека", а няколко минути по-късно навърза половината английски тим от центъра на терена за 2:0. В крайна сметка южноамериканците елиминираха тима на Боби Робсън с 2:1, след като Гари Линекер оформи крайния резултат.
 

"Няма да му простя лъжата. Тогава след края на мача отидох заедно с моите колеги Кени Сенсъм и Гари Стивънс до залата за допингконтрол, където бе и Марадона. Той се радваше заедно с няколко негови колеги, тъй като току-що се бяха класирали за полуфинала, а ние логично бяхме тъжни. Аз не говорех испански, а той английски. Все пак се приближих и го попитах дали не е вкарал първия гол с ръка. Марадона ме излъга като посочи главата си. Той ни вкара два голa и ни елиминира, за което исках да го ударя няколко пъти. След тази лъжа обаче вече исках да го удрям над 20 пъти и да го пребия", сподели Бътчър, който участва с фланелката на Англия на три поредни световни първенства.

Припомняме, че тъч-рефер на въпросния четвъртфинал на мондиала в Мексико през 1986 година бе българският съдия Богдан Дочев/БЛИЦ