Шампионът на Аржентина Бока Хуниорс и Ривър Плейт завършиха наравно 2:2 при първата си среща от повече от година насам. Драматичният сблъсък от шампионския поток за Kупа "Диего Армандо Марадона" се игра при нетипична обстановка - пред празните трибуни на "Бомбонера". Въпреки това феновете на Бока се бяха подготвили, разпъвайки редица транспаранти, а през цялото време звучаха песни на агитката. 

Предишното издание на Суперкласико беше на 23 октомври 2019 година, когато Бока надви Ривър Плейт с 1:0 в реванша от полуфиналите за Копа Лобертадорес, но отпадна от турнира, след като бе загубил първата среща с 0:2. 

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Сега големите съперници изиграха интригуващ двубой, в който имаше и обрат. Рамон Абила даде преднина на Бока в 10-ата минута, а в 58-ата домакините останаха с човек по-малко след червен картон на Кампусано. "Милионерите" стигнаха до обрат в рамките само на три минути. Първо резервата Джироти изравни с глава в 74-ата минута, а 180 секунди по-късно Рафаел Боре отбеляза за 1:2. 

Енцо Перес обаче беше изгонен секунди по-късно и Ривър също остана с 10 човека на терена. 

Домакините се бориха със зъби и нокти за изравняването и успяха да го постигнат. В 86-ата минута Себастиан Вила отбеляза за 2:2, а ключова роля изигра Карлос Тевес. 36-годишният нападател, който влезе на смяна, проби и изведе Вила, който реализира във вратата на Армани. 

В класирането на група "А" на турнира (кръг преди края) двата колоса имат по 8 точки и са на върха. Тевес и компания, водени от треньора Мигел Русо, са с предимство от един гол в головата разлика. В последните срещи Бока гостува на Архентинос Хуниорс, а Ривър спори с Индепендиенте.

На финала за Купа "Диего Армандо Марадона" ще спорят победителите в двете групи. В другата лидер е Банфилд с 9 точки.