Академика Клинчени спечели зрелищно с 4:3 домакинството си на Ботошани от 8-ия кръг на румънската Лига 1. Двама от тримата българи в Академика блеснаха с изявите си и бяха с основен принос за победата.

Асен Чандъров започна като титуляр и отбеляза едно от попаденията за успеха, докато Цветелин Чунчуков се появи в игра след почивката и също се разписа. Третия роден футболист Георги Пашов остана на резервната скамейка.

Гостите започнаха много добре и вкараха два гола в първия четвърт час игра. Флорин Аким си вкара автогол, а Ервен Онженда покачи на 2:0. В 22-рата минута Асен Чандъров намали изоставането на Академика, но в края на първата част Ботошани възвърна преднината си от два гола с попадението на Енрико Папа.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След почивката ситуацията на терена коренно се промени и домакините стигнаха до крайния успех.

В 63-тата минута Цветелин Чунчуков се появи на терена, а Асен Чандъров отстъпи мястото си на Йован Маркович. Тези две промени в състава на Клинчени се оказаха от ключово значение.

В 71-вата минута Маркович вкара за 2:3, а четири минути по-късно Чунчуков възстанови равенството. Четири минути преди изтичането на редовното време Маркович вкара победния гол във вратата на Ботошани за крайното 4:3.

След победата отборът на тримата българи остава на шестото място с 29 точки, на две зад петия Ботошани. В следващия кръг Академика Клинчени приема Сепси.