Шампионът Реал (Мадрид) изненадващо загуби у дома от новака този сезон Кадис с 0:1 в мач от шестия кръг на Ла Лига. Чоко Лосано (16) вкара единствения гол на стадион „Алфредо ди Стефано” на тренировъчната база на „кралете“, където те домакинстват от юни насам заради реконструкцията на „Сантяго Бернабеу“. Това бе четвърти успех за Кадис срещу "кралете" - още 3 равенства и 18 загуби, но исторически първи като гост в елита - 1 реми и 11 загуби.

Гостите от Андалусия започнаха със самочувствие и след по-малко от две минути игра Серхио Рамос изби пред голлинията при удар на Алваро Негредо. В осмата минута Чоко Лосано шутира опасно и затрудни белгийския страж на домакините Тибо Куртоа.

„Белият балет“ неглижираше играта и рядко атакуваше. В 14-ата минута Негредо изстреля топката по превъзходен начин, но Куртоа протегна ръка и направи майсторско спасяване. Две минути след това обаче гостите поведоха. Негредо свали кълбото за Лосано, който беше изпреварил Рамос, за да преодолее Куртоа за 0:1.

Играчите на Зинедин Зидан вдигнаха оборотите, но и това не донесе заплахи пред вратата на Кадис, а до края на полувремето още два пъти направи решителни спасявания след удари на Лосано.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

На почивката Зидан направи четири смени, бесен на играта на своите. Френският специалист извади Рамос, Лукас, Лука Модрич и Иско, за да пусне Едер Милитао, Каземиро, Феде Валверде и Марко Асенсио, но и това не помогна на „кралете“ да стигнат поне до равенство.

"Белите" тръгнаха напред и натиснаха, но гостите се бранеха подредено и без паника. Винисиус Жуниор на няколко пъти изпадаше в засада. Четвърт час преди края Зидан извади Кроос и пусна Лука Йович, който две минути по-късно прати топката в мрежата, но при явна засада на асистиращия Бензема. В 81-ата Карим Бензема разтресе напречната греда след мощен удар от 20 метра. Натискът на домакините се изразяваше в центрирания, но без успех.

След успеха си Кадис събра 10 точки и се изравни с Реал, който обаче заради головата си разлика остава лидер във временното класиране.

ИСПАНИЯ, ЛА ЛИГА – 6 КРЪГ

Събота, 17 октомври
Гранада – Севиля 1:0
1:0 Янгел Ерера (82)

Селта – Атлетико (Мадрид) 0:2
0:1 Луис Суарес (6), 0:2 Яник Ферейра Караско (90+5)

Реал (Мадрид) – Кадис 0:1
0:1 Чоко Лосано (16)

22:00 часа Хетафе – Барселона

Неделя, 18 октомври
13:00 часа Ейбар – Осасуна

15:00 часа Атлетик (Билбао) – Леванте

17:00 часа Виляреал – Валенсия

19:30 часа Алавес – Елче

19:30 часа Уеска – Валядолид

22:00 часа Бетис – Реал Сосиедад  

КЛАСИРАНЕТО В ЛА ЛИГА