В подготвителния период нападателите на Херта Андрей Воронин (2 гола) и Марко Пантелич (без гол) не бележат много често. Договорите и на двамата изтичат в края на сезона. Берлинският клуб обаче има друга надежда: Валери Домовчийски.

22-годишният българин има 3 гола от началото на сезона и е вторият най-добър “жокер” в Бундеслигата. Само Тим Боровски от Байерн (5 гола) е вкарвал по-често. Домо даде първото си интервю за германския таблоид “Билд”.
 
- Г-н Домовчийски можете ли да станете достоен наследник на Пантелич и Воронин?
- Един от двамата със сигурност ще напусне след края на сезона, надявам се да мога да го наследя. Естествено е да искам да стана титуляр. Какво ще случи, това го решава треньорът, а аз се съобразявам. Мога да обещая, че Херта още ще ми се радва.
 
- За Левски имате 72 мача и 40 гола. В Херта вече вкарахте 4 пъти в 15 мача. Дали и в Берлин ще вкарате толкова голове, колкото в София?
- Резултатите ми в Левски ме радват, но аз искам да ги надмина. 15 мача за Херта са измамни. За общо 200 игрални минути имам 4 гола. Това е по едно попадение на всеки 50 минути. Ако получавам повече време за игра, ще вкарвам и повече голове.
 
- Вкара последния гол във вратата на Оливър Кан, в неговия прощален състезателен мач. Това попадение означава ли нещо специално за теб?
- Това е огромна чест. Радващо е, че ще остане в историята на германския футбол. Но все пак, това е просто един гол. По-важното е да продължа да вкарвам още попадения.
 
- Оставаш ли да тренираш допълнително?
- Преди време помолих треньора Фавър да ми позволи да се подготвям и допълнително. Това бе важно за мен. На сила хубост не става.
 
- Кой е твоят футболен кумир?
- Целият национален отбор на България, който отстрани Германия на световното първенство през 1994 г./БЛИЦ