Скандал избухна между Английската футболна асоциация (ФА) и УЕФА, след като "трите лъва" отказаха назначената им служебна охрана на Евро 2020, съобщава Sky Sports.

Европейската централа предоставя на всеки отбор служители, които да се грижат за спокойствието на футболисти, треньори и официални лица, но англичаните са се оплакали, че гардовете на фирмата G4S, отговорна за охраната, не са си вършели добре работата. В резултат на това английските национали не се чувствали сигурни.

 Winbet - победата е емоция! (18+)

"Трите лъва" са изтъкнали инцидент от вечерта на 12 юни, когато при пристигането на отбора в хотел “Мариот” в Лондон, около 50 фенове са се затичали към автобуса и никой не им е попречил, преди в последния момент да се намеси личната охрана на англичаните. Гардовете от G4S е трябвало било да осигурят нужния ред, за да могат футболистите на Гарет Саутгейт спокойно да слязат от автобуса и да влязат в хотела.

Само преди няколко дни се стигна до раздор между двете организации. УЕФА се закани да отнеме от Англия домакинството на финала и да го даде на Будапеща. Причината за това е, че британското правителство все още не е гарантирало освобождаването от задължителна карантина 2500 вип гости, които ще присъстват на мача за трофея.