Шампионът Байерн се възползва от грешките на преследвачите си и след домакински успех над Фрайбург с 2:1 в мач от16-ия кръг на германската Бундеслига дръпна с четири точки аванс на върха пред РБ Лайпциг. Баварците спряха и страхотната серия от пет поредни успеха на брайзгауци.

В 5-ата минута се стигна до спорна ситуация в наказателното поле, при която след удар на Роберт Левандовски топката срещна ръката на защитника Мануел Гулде. ВАР препоръча на главния съдия Кристиан Дингерт да изгледа повторение на това положение, но и това не промени решението на рефера да не посочва бялата точка. Две минути след това Левандовски изведе домакините напред в резултата с 21-ото си попадение, което е рекорд за този етап от сезона. Полякът се разписа след асистенция на Томас Мюлер. Малко след това още веднъж кълбото се отби в ръка на футболист на Фрайбург в наказателното поле, но и този път арбитърът не отсъди дузпа.

Домакините доминираха, но Фрайбург успя да парира устрема на шампионите и втори гол в мрежата на Флориан Мюлер не падаше. В 59-ата минута гредата спря баварците след шут на Левандовски, а веднага след това и Бенжамен Павар нямаше късмет да се разпише. Бразйзгауци изравниха три минути по-късно чрез бившия играч на домакините Нилс Петерсен. Появилият се като резерва секудни по-рано нападател засече след заучено изпълнение на корнер и се разписа с глава. На помощ тук се притече технологията на голлинията, която извести съдия, че топката я е преминала с целия си обем.

В 74-ата минута Томас Мюлер насочи топката в левия ъгъл на вратата на Фрайбург и отново даде аванс на домакините със 125-ия си гол за тях. Левандовски излезе на стрелкова позиция в 79-ата, но този път Флориан Мюлер отби. Десет минути по-късно отличен пробив на Сане също завърши с удар, но вратарят Флориан Мюлер спаси.

След успеха си Байерн събра 36 точки и дръпна с 4 аванс на първото място пред РБ Лайпциг. Фрайбург е осми с 23 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА