Борусия (Дортмунд) спечели Купата на Германия за пети път в историята си. Тимът, воден от треньора Един Терзич, отвя с 4:1 РазенБалшпорт (Лайпциг) на финала в Берлин. 

Звездите на Борусия Ерлинг Холанд и Джейдън Санчо вкараха по два гола за успеха. Дани Олмо върна едно попадение след почивката, но то не бе достатъчно и така Юлиан Нагелсман, който напуска клуба от Лайпциг в посока Байерн (Мюнхен) след края на сезона, не успя да спечели трофей.

Мачът на Олимпийския стадион в Берлин стартира отлично за "жълто-черните". Още в петата минута Борусия поведе. След блестяща контраатака, Марко Ройс подаде на Холанд, той продължи към Махмуд Дахуд, който асистира на Санчо за първия гол. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

В 28-ата минута Ройс изведе Холанд, който нахлу опасно. Упамекано се опита да го спре, но звездата се оказа прекалено мощен, като успя да запази баланс и да прати топката в мрежата за 0:2. 

В добавеното време на първото полувреме Ройс бе изведен зад защитата и подаде на Санчо. Английският национал финтира съперник и отбеляза за 0:3. Страничният съдия вдигна засада, но след разглеждане с ВАР попадението бе признато.

През втората част РазенБалшпорт (Лайпциг) опита да намали изоставането и успя, но чак в 71-ата минута, а за повече нямаше време. Автор на почетния гол стана Дани Олмо, който отбеляза за 1:3 след пас на Нкунку. 

В 87-ата минута Холанд вкара след асистенция на Санчо за крайното 1:4 и Борусия заслужено триумфира с Купата на Германия. 

РазенБалшпорт (Лайпциг) - Борусия (Дортмунд) 1:4
0:1 Джейдън Санчо (5), 0:2 Ерлинг Хoланд (28), 0:3 Джейдън  Санчо (45+1), 1:3 Дани Олмо (71), 1:4 Ерлинг Холанд (87)