Уест Бромич обърна Уулвърхямптън в дербито на Западен Мидландс и записа първата си победа под ръководството на Сам Алардайс. „Дроздовете“ се наложиха с 3:2 като гост в мач от 19 кръг на Висшата лига, след като Коста Перейра вкара две дузпи.

Това е едва вторият успех на Уест Бромич за сезона и първият случай, в който тимът вкарва три гола в двубой от Висшата лига за последните седем години. Въпреки че отборът на Големия Сам остава в зоната на изпадащите, победата може да внесе доза оптимизъм в битката за оцеляване.

Още в осмата минута гостите получиха дузпа, след като Калъм Робинсън беше съборен на границата на наказателното поле от Уили Боли. Перейра се оказа точен при изпълнението си от бялата точка.

Уулвърхямптън успя да обърне развоя на срещата още преди почивката. Фабио Силва изравни в 38-ата минута, а пет минути по-късно Боли изведе домакините напред в резултата.

Семи Аджай с глава изравни за Уест Бромич в 52-ата минута, а четири минути по-късно гостите отново излязоха напред. Конър Коуди събори Калъм Робинсън в наказателното поле и Коста Перейра отново беше точен от 11-метровия наказателен удар.

Загубата продължава неприятната тенденция в представянето на „вълците“ от 29 ноември, когато беше счупена скулата на нападателя Раул Хименес. Оттогава тимът на Нуно Ешпирито Санто е спечелил само пет точки от девет точки и се срина до 14-о място в класирането с 22 точки. Уест Бромич е 19-и с 11 пункта.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА