ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Интер излъга у дома Барселона с 1:0 в мач от третия кръг на група С на Шампионската лига и задмина каталунците на второто място. Хакан Чалханоглу (45+2) донесе трите точки на "нерадзурите" с удар от далечна дистанция. Лидерът Байерн смачка чешкия шампион Виктория (Пилзен) с 5:0 в другия мач от групата.

Още в 7-ата минута Хакан Чалханоглу отправи много хубав удар от около 27 метра, но вратарят на гостите Марк-Андре тер Стеген се намеси и изби в корнер. 

В 22-ата минута Барселона организира бърза контраатака, при която Усман Дембеле подаде към Рафиня, който стреля, но ударът му бе блокиран. След като топката излезе извън очертанията на терена, ВАР се намеси и Славко Винчич разгледа ситуацията с ВАР, но бе маркирана засадата на Лаутаро Мартинес, която беше в самото начало на атаката на Интер. Шест минути след това Хоакин Кореа получи извеждащ пас зад гърба на отбраната на гостите и преодоля вратаря Марк-Андре тер Щеген, но попадението обаче не бе зачетено заради засада на аржентинеца при подаването към него. 

"Нерадзурите" поведоха във втората минута на добавеното време на първата част. Федерико Димарко подаде на Хакан Чалханоглу, който с удар от около 22 метра вкара красив гол в долния десен ъгъл на вратата на Марк-Андре тер Щеген.  

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Андреас Кристенсен получи контузия и бе сменен принудително в 58-ата минута от Жерар Пике. Три минути по-късно Рафиня подаде много добре към Усман Дембеле в наказателното поле на Интер. Французинът получи чудесна възможност, но ударът му бе отразен от Андре Онана. 

Гол на Педри за Барселона в 67-ата минута не бе зачетен заради игра с ръка на Ансу Фати. Усман Дембеле центрира остро в наказателното поле на Интер, където Андре Онана увисна, но успя да чукне топката и тя срещна ръката на Ансу Фати преди Педри да се разпише. ВАР се намеси и отчете докосването на топката до ръката на Фати, заради което не зачете гола. 

Усман Дембеле центрира опасно от фал в наказателното поле на Интер в 89-ата минута, а Серхио Бускетс бе изпуснат и отправи неточен удар с глава. Във втората минута на добавеното време на срещата Сержи Роберто центрира в наказателното поле на Интер, след което Дензъл Дъмфрис не успя да избие достатъчно добре топката с глава и тя се докосна в ръката му. Ситуацията бе разгледана с ВАР и в крайна сметка не бе отсъдена дузпа.

След успеха си Интер събра 6 точки и излезе на второ място, изоставайки на 3 зад лидера Байерн. Барсселона е на трета позиция с 3 точки.

Група C (класиране в групата)
19:45 часа Байерн – Виктория (Пилзен) 5:0
1:0 Лерой Сане (7), 2:0 Серж Гнабри (13), 3:0 Садио Мане (21), 4:0 Лерой Сане (50), 5:0 Ерик-Максим Чупо-Мотинг (59)

22:00 часа Интер – Барселона 1:0
1:0 Хакан Чалханоглу (45+2)

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК