Атлетико (Мадрид) победи с 2:0 Уеска в двубой от 31-ия кръг на Ла Лига, игран на "Уанда Метрополитано". Анхел Кореа и Яник Ферейра-Караско се разписаха за успеха на мадричани.

С успеха "дюшекчиите" отново изпревариха Реал Мадрид и излязоха на първо място в класирането със 73 точки. Вторият Реал е със 70, а третият Севиля има 67. Барселона е на четвърта позиция с 65 и два мача по-малко. 

Играчите на Диего Симеоне тръгнаха в атака от първите минути. Гостите обаче удържаха дълго време щурма и бяха близо до това се приберат в съблекалнята на почивката без да допуснат гол. В 39-ата минута обаче Атлетико увенча натиска си с гол. Маркос Йоренте асистира на Анхел Кореа, който финтира играч на Уеска и отправи удар, той рикошира в тялото на Пулидо и влетя в мрежата на Фернандес за 1:0.

В 81-ата минута Димитриос Сиола опита да върне топката към своя вратар, но вместо това я подари Йоренте, който я даде на Караско, а белгиецът се разписа в опразнената врата за 2:0.

В последната минута на редовното време Уеска можеше да върне един гол, но Ескриче пропусна да се разпише от близка дистанция.