Реал (Мадрид) спечели с 1:0 при визитата си на Севиля в мач от 12-ия кръг на испанската Ла Лига и спря ужасната си серия от три срещи без успех в шампионата. В 55-ата вратарят Ясин Буну си отбеляза автогол, който се оказа победен за "кралете" и засега спасява треньорския пост на поставения под сериозно напрежение Зинедин Зидан заради слабите резултати и в Шампионската лига. 

"Кралският" клуб имаше инициативата от самото начало и пропусна няколко удобни възможности да поведе в резултата. През първата част попадения обаче така и не бяха реализирани, а пропуски от гостите направиха Винисиус Жуниор, Тони Кроос и Карим Бензема. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Севиля започна по-силно втората част и упражни контрол върху топката. В 52-ата минута Люк де Йонг отправи удар със задна ножица, но топката попадна в ръцете на вратаря Тибо Куртоа. Три минути след това Ферлан Менди центрира отляво, Винисиус се хвърли на шпагат, но закачи съвсем леко топката и тя нямаше как да влезе в мрежата. Вратарят Буну обаче се подведе от отклоняването и допусна кълбото да се удари в ръцете му и да премине голлинията. Така гостите поведоха, а треньорът на домакините Лопетеги реагира с тройна смяна, включвайки Неманя Гудел, Сусо и Юсеф Ен-Несири.

В 75-ата Гудел стреля много опасно от пряк свободен удар и топката се оплете от външната страна на мрежата. В 80-ата Сусо финтира Кроос и Начо и завъртя зрелищно топката към далечния горен ъгъл, но тя излезе в аут. Домакините натиснаха в края на двубоя и затегнаха обръча около наказателното поле на Куртоа и в 86-ата минута Окампос стреля със задна ножица, топката тупна коварно, но белгийският вратар успя да избие.

След успеха си Реал (Мадрид) се изкачи до трета позиция с 20 точки и изостава на 4 от лидера Реал Сосиедад и на 3 от втория Атлетико (Мадрид). Севиля е на пето място с 16 точки.

ИСПАНИЯ, ЛА ЛИГА – 12 КРЪГ

Петък, 4 ноември
Атлетик (Билбао) – Селта 0:2
0:1 Уго Майо (61), 0:2 Яго Аспас (78)

Събота, 5 ноември
Леванте – Хетафе 3:0
1:0 Рожер Марти (5), 2:0 Дани Гомес (17), 3:0 Жорже де Фрутос (57)

Севиля – Реал (Мадрид) 1:0
1:0 Ясин Буну (55-автогол)

19:30 часа Атлетико (Мадрид) – Валядолид

22:00 часа Кадис – Барселона

Неделя, 6 декември
15:00 часа Гранада – Уеска

17:15 часа Осасуна – Бетис

19:30 часа Виляреал – Елче

22:00 часа Алавес – Реал Сосиедад

Понеделник, 7 декември
22:00 часа Ейбар - Валенсия

РЕЗУЛТАТИТЕ И КЛАСИРАНЕТО В ЛА ЛИГА