Барселона завърши 0:0 у дома с лидера Атлетико (Мадрид) в дербито от 35-ия кръг на Ла Лига и остана на две точки зад него във временното класиране. Ремито е благоприятно за Реал (Мадрид), който при победа над Севиля у дома утре вечер ще се изравни с "дюшекчиите" по точки, но ще излезе на върха заради по-добрия баланс в преките двубои и ще има леко предимство в битката за титлата.

Вратарите Марк-Андре тер Щеген и Ян Облак бяха герои за своите тимове на "Камп Ноу", отразявайки всички голови удари на противниковите футболисти. В първата част гостите имаха превъзходство и отправиха цели 6 точни удара, а каталунците заиграха по-смело в края на мача, но в крайна сметка сблъсъкът приключи без попадения.

Още в третата минута Лемар нахлу необезпокоявано в наказателното поле отляво и шутира в близкия ъгъл, но Тер Щеген събра ръцете и краката и изби. Пет минути след това Пике фаулира Луис Суарес на границата на пеналтерията и реферът отсъди свободен удар. Изпълнението на бившия нападател на Барса обаче не бе достатъчно силно и Тер Щеген хвана топката.

В 19-ата минута Саул Нигес напредна на скорост по левия фланг и пусна прострелно центриране в наказателното поле, където Кореа засече, но протегнатият крак на Лангле в последния момент предотврати сигурен гол. Десет минути след това каталунците отправиха първия си точен удар, дело на Гризман от околко 20-25 метра, но Ян Облак се справи с тази ситуация. До края на полувремето удари на Луис Суарес и Караско бяха спасени от Тер Щеген, а шут на Меси премина близо до гредата.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След почивката в 48-ата минута Луис Суарес шутира технично с десния крак към левия ъгъл на Тер Щеген, но неточно.

В 63-ата минута Меси се размина с топката след центриране на Жорди Алба, но Мориба ѝ налетя и я прати вдясно от целта. Три минути след това Меси изпълни пряк свободен удар към десния ъгъл, но Ян Облак за пореден път демонстрира брилянтната си класа и отрази.

Пет минути преди края на редовното време Жорди Алба намери отскубналия се от отбраната Усман Дембеле, но ударът на френския национал с глава прелетя над напречната греда. В последната минута Меси завъртя топката към горния десен ъгъл на Облак от пряк свободен удар, но не намери целта.

След равенството Атлетико остава на първо място със 77 точки. Барселона заема втора позиция със 75 точки, а Реал (Мадрид) е със 74 и ще може да оглави класирането, ако утре победи четвъртия Севиля у дома. Андалусийци също имат своите шансове за титла, след като са със 70 точки.

В други срещи от кръга Алавес и Леванте завършиха 2:2 по-рано през деня, а в петък вечер Реал Сосиедад спечели с 2:0 у дома срещу Елче.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА