Барселона спечели с 2:0 при визитата си на Севиля в интригуващ сблъсък от 25-ия кръг на испанската Ла Лига и задмина Реал (Мадрид) със своите 53 точки. Усман Демебеле (29) и Лионел Меси (85) вкараха головете, а каталунците са с точка аванс пред „белия балет“, който е с мач по-малко.  

Футболистите на Роналд Куман имаха превес през първата част, но първият удар в мача дойде чак в 22-ата минута, когато Дембеле шутира технично, но Ясин Буну улови топката. Веднага след това Меси също пробва удар, който също беше спасен от вратаря на домакините.

В 29-ата минута Меси изведе Дембеле с перфектен пас, а крилото прокара топката между краката на Буну и изведе каталунците напред в резултата. В 41-ата Дест опита изстрел от границата на наказателното поле, но прати топката над вратата.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След почивката в 50-ата минута Хесус Навас отправи първия удар за домакините, но не затрудни Марк-Андре тер Щеген, който се намеси и седем минути по-късно при шут на Ен-Несири. В 59-ата минута Дест отправи силен удар и топката разтресе близката греда. Минута по-късно Дембеле беше изведен на добра позиция, но реши да върне топката към Меси, който я прати над вратата.

В 68-ата Лангле вкара топката във вратата на андалусци, но при вдигнат флаг за засада, която беше потвърдена от ВАР. Каталунците затвърдиха превъзходството си в 85-ата минута, когато Меси ознаменува добрата си игра и с гол, оформяйки крайния резултат.

След успеха си Барса излезе на втора позиция с 53 точки и една повече от шампиона Реал (Мадрид), който в понеделник приема Реал Сосиедад. Каталунците са само на 2 точки зад лидера Атлетико (Мадрид), който обаче с два мача по-малко и утре гостува на Виляреал. Севиля остава на четвъртата позиция с 48 точки преди останалите срещи от кръга.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА