Барселона не се отказва да преследва лидера Реал (Мадрид) и спечели минимално с 1:0 при визитата си на Валядолид в мач от 36-ия кръг на испанската Ла Лига. Така каталунците отново са на точка зад „кралете“, които в понеделник ще изиграят мача си от кръга – гостуване на Гранада.

Треньорът на Барса Кике Сетиен остави Луис Суарес на пейката и реши да заложи единствено на Антоан Гризман в атака, подпомаган от Лионел Меси, а младият Рики Пуч получи роля в средата на терена заедно с още четирима халфове.

Гостите доминираха от началото на двубоя, а "бяло-виолетовите" се опитваха да ги пресират в много зони на терена. В 15-ата минута Меси изведе чудесно Артуро Видал с прехвърлящ пас, а чилийският халф реализира красиво попадение с диагонален удар. Топката се отби в страничната греда и попадна в мрежата за 0:1. Това бе 20-а асистенция за Меси този сезон.

В 37-ата минута домакините имаха шанс да изравнят, след като Кике се устреми фронтално срещу Марк Андре-тер Щеген, но загуби равновесие и не нанесе добър удар.

Winbet - победата е емоция! (18+)

На почивката Кике Сетиен извади Гризман и пусна Луис Суарес, а домакините се активизираха през второто полувреме. След час игра Енес Юнал спечели въздушен дуел при статично положение и нанесе коварен удар с глава, а Тер Щеген се разтегна и изби. Три минути след това Меси шутира от пряк свободен удар, вратарят Масип се придвижи и изби над гредата.

До края на мача каталунците на два пъти имаха претенции за дузпа след падания на Луис Суарес и Жерард Пике в наказателното поле, но съдията Матеу Лаос така и не посочи бялата точка.

След успеха си Барселона остава на второ място със 79 точки и на една зад Реал (Мадрид), но и с мача повече. Валядолид е 14-и с 39 точки преди останалите мачове от кръга.

ИСПАНИЯ, ЛА ЛИГА – 36 КРЪГ

От събота
Осасуна – Селта 2:1
0:1 Санти Мина (10), 1:1 Енрик Галего (23), 2:1 Хосе Арнайс (90+1)

Валядолид – Барселона 0:1
0:1 Артуро Видал (15)

От 23:00 часа: Атлетико (Мадрид) – Бетис

В неделя
От 15:00 часа: Еспаньол – Ейбар
От 18:00 часа: Леванте – Атлетик (Билбао)
От 20:30 часа: Леганес – Валенсия
От 23:00 часа: Севиля – Майорка

В понеделник
От 20:30 часа: Алавес – Хетафе
От 20:30 часа: Виляреал – Реал Сосиедад
От 23:00 часа: Гранада – Реал (Мадрид)