Шампионът Барселона направи грешна стъпка преди голямото дерби с Реал (Мадрид) на 18 декември на „Камп Ноу“ от 21:00 часа българско време. Каталунците завършиха 2:2 при визитата си на Реал Сосиедад в среща от 17-ия кръг на испанската Примера дивисион.

Още в 10-ата минута Серхио Бускет задържа Диего Йоренте с ръце в наказателното поле на гостите и съдията посочи бялата точка, а Микел Оярсабал (12-дузпа) даде аванс на домакините.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Каталунците натиснаха и изравниха чрез Антоан Гризман (38), а след почивката асистиралият му Луис Суарес (49) се разписа след пас на Лионел Меси. Баските обаче успяха да изравнят след гол на шведа Александър Исак (62). До края на мача гостите така и не стигнаха до така желания трети гол, а статистиката от мача сочи, че домакините са владеели повече топката и са отправили повече удари от съперника.

След равенството Барса не върха с 35 точки една повече от Реал (Мадрид), който утре вечер гостува на Валенсия. Реал Сосиедад е четвърти с 28 точки преди останалите срещи от кръга.

По-рано днес в друга среща от този кръг Гранада загуби у дома от Леванте с 1:2 и заема девета позиция с 24 точки. Тимът от Валенсия пък е 11-и с 23 точки.