Барселона разби Атлетик (Билбао) с 4:0 във финала на турнира за Купата на Краля и ликува за рекорден 31-и път в тази надпревара. Антоан Гризман (60), асистиралият му Френки де Йонг (63) и Лионел Меси (68, 72) вкараха головете за триумфа на каталунците в Севиля. С двете си попадения Меси вече има 9 гола във финали за този трофей и изпревари легендата Телмо Сара, който се е разписвал осем пъти.

Още в 5-ата минута каталунците пропуснаха страхотен шанс да поведат. Меси върна към Френки де Йонг, който обаче уцели страничния стълб на вратата на Унай Симон. Баските се опитаха да отвърнат в 12-ата минута, когато обаче Мартинес отправи неточен удар. Осем минути след това Меси финтира двама и шутира в близкия ъгъл, но Симон спаси. До края на първата част липсваха сериозни положения пред двете врати.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След почивката играчите на Роналд Куман се развихриха и в рамките на 12 минути разпиляха "лъвовете" от Билбао. След пропуски на Педри и Серхио Бускет в 52-ата минута се стигна до гола на Антоан Гризман (60), разписал се след центриране на Френки де Йонг (63), който удвои аванса на каталунците. Жорди Алба опита подаване към Лео Меси, което обаче стигна до Де Йонг, който с глава прати топката за втори път във вратата на Симон. 

Лионел Меси (68) пое топката още преди центъра, напредна с нея в крака, направи двойно подаване с Де Йонг и след това направи резултата 3:0. Скоро след това Меси (72) се разписа отново след извеждащо подаване на Жорди Алба.

Четири минути преди края Меси пусна към Гризман, който прати топката в мрежата, но се оказа в положение на засада и ВАР не зачете гола.