Реал (Мадрид) победи опашкаря Алавес с 2:0 в среща от 35-ия кръг на Примера дивисион. "Белите" записаха осми пореден успех след подновяването на Ла Лига и запазиха четирите си точки аванс пред преследвача Барселона три кръга преди края на първенството.

Гостите започнаха много добре срещата и Хоселу удари напречната греда на вратата на Реал още в третата минута, но в 11-ата Карим Бензема откри резултата за домакините от дузпа (1:0). Тони Кроос за домакините в 14-ата и Оливър Бюрк за Алавес в 26-ата се отчетоха с опасни удари, но нов гол не падна до почивката.

Интересен момент в паузата беше смяната на главния съдия Хил Мансано, който се контузи, а на терена се появи Родригес Карпайо.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Реал удвои аванса си с попадения в първите минути на втората част, когато Марко Асенсио се разписа за 2:0 след пас на Бензема. Първоначално голът да беше отменен, но след намесата на ВАР, се оказа, че е напълно редовен. След час игра Родриго от Реал и Хоселу от Алавес опитаха да се разпишат, но не успяха, а до края на срещата опасностите пред двамата вратари ставаха все по-малко.

До края на шампионата Реал има гостуване на Гранада, домакинство на Виляреал, а в последния кръг гостува на Леганес, докато Барселона гостува на Валядолид, посреща Осасуна и в последния кръг играе на терена на Алавес.

КЛАСИРАНЕТО В ЛА ЛИГА - ТУК