Реал (Мадрид) се издъни у дома и завърши 2:2 срещу замесения в битката за оцеляване Селта в мач от 24-ия кръг на испанската Примера дивисион. Възстановеният от контузия Еден Азар започна титуляр за домакините, които доминираха през целия мач, но грешки в защита ги провалиха.

Гостите от Виго започнаха със самочувствие и поведоха с гол на Фьодор Смолов (7), който бе изведен от Яго Аспас сам срещу Куртоа и не сгреши за 0:1. „Кралете“ натиснаха след гола, но нямаха късмет в завършващата фаза на атаките си, а до края на полувремето най-чистото положение пропиля Гарет Бейл, който няма гол на „Сантяго Бернабеу“ от март миналата година, когато за последно се бе разписал срещу този съперник.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Четири минути след почивката Серхио Рамос се разписа, но попадението му не бе зачетено заради засада. Скоро след това Тони Кроос (52) все пак изравни след прецизен удар.

В 64-ата минута Еден Азар бе фаулиран от вратаря Рубен Бланко и спечели дузпа, а Серхио Рамос (65-дузпа) бе точен от бялата точка за пълния обрат. Гостите не се предадоха и в края на мача изненадващо изравниха чрез резервата Санти Мина (85), възползвал се от асистенция на друг появил се от пейката футболист Денис Суарес.

Серхио Рамос поиска дузпа в 90-ата минута, но съдията прецени, че няма основания отново да посочва бялата точка.

След хикса Реал остава на върха с 53 точки, но вече само с една повече от Барселона. Селта се измъкна от зоната на изпадащите, заемайки 17-а позиция с 21 точки и по-добра голова разлика от Майорка.