Реал (Мадрид) и Севиля завършиха зрелищно 2:2 във второто голямо дерби от 35-ия кръг в испанската Ла Лига, а с този резултат зарадваха лидера Атлетико (Мадрид), който има аванс от две точки пред "кралския" клуб и Барселона в битката за титлата.

Гостите доминираха в началото, но въпреки това в 12-ата минута Карим Бензема вкара гол, който обаче не бе зачетен заради засада. Фернандо (22) даде аванс за андалусци след асистенция на Иван Ракитич. "Кралете" опитаха да отвърнат светкавично, но ударът на Каземиро от средна дистанция в 26-ата минута не затрудни Буну. До края на полувремето пък пропуски направиха Винисиус Жуниор и Карим Бензема.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Футболистите на Зинедин Зидан започнаха да играят все по-добре и засилваха натиска си, а в 65-ата минута Винисиус Жуниор нацели греда. Скоро след това Марко Асенсио (67) изравни и даде надежда на домакините за пълен обрат. В 78-та минута Севиля получи право да изпълни дузпа, след като първоначално съдията беше посочил такава в полза на Реал. Повторенията на ВАР показаха, че Едер Милитао е играл с ръка в наказателното си поле преди да се стигне до суматохата пред вратата на Буну. Иван Ракитич (78-дузпа) не сбърка от бялата точка и даде нов аванс на анадалусци. 

До края на мача Реал се хвърли на щурм към вратата на гостите и в четвъртата минута от добавеното време стигна до изравняване. Тони Кроос шутира от далечна дистанция, а топката рикошира в Диего Карлош и се стигна до автогол за 2:2. Секунди по-късно Каземиро можеше и да донесе драматичен обрат. Той отправи великолепен удар, но топката мина на сантиметри от гредата.

След равенството "кралете" се изравниха с Барса на второто място, с актив от 75 точки, оставайки на две зад лидера Атлетико Мадрид при само 3 кръга до края на сезона.

В други срещи от кръга в събота Кадис надви у дома Уеска с 2:1, а Атлетик (Билбао) и Осасуна завършиха 2:2. В неделните сблъсъци Ейбар спечели с 1:0 при визитата си на Хетафе, Валенсия разби у дома Валядолид с 3:0, а Селта победи с 4:2 при гостуването си на финалиста в Лига Европа Виляреал.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА