Испанският шампион Реал (Мадрид) започна защитата на титлата си с равенство 0:0 при визитата си на Реал Сосиедад в последен мач от втория кръг на Ла Лига. За „кралете“ това бе първи мач от новия сезон, след като срещата им от първия кръг бе отложена. И двата отбора имаха своите шансове, но в края изглеждаше, че равенството е най-логичният изход.

Дебют за домакините направи Давид Силва, който се появи на терена в средата на второто полувреме. За Реал пък първи минути записаха младоците Марви и Арибас Калво, а титуляр започна Мартин Йодегор.

През първата част гостите имаха по-добри възможности. В 14-ата минута вратарят на домакините Аекс Рамиро спаси удар на Карим Бензема. Малко след това Винисиус опита да намери Бензема с прострелно центриране от крилото, но в последния момент защитник на домакините успя да пресече подаването.

В 36-ата минута гостите имаха претенции за дузпа, след като удар на Серхио Рамос с глава се отби в тялото на защитник на баските. Повторенията обаче показаха, че няма игра с ръка. Малко след това Бензема можеше да се възползва от грешка на вратаря на баските, но от малък ъгъл не намери целта. В края на първата част сериозен пропуск направиха и домакините, след като Тибо Куртоа изби удар на излезлия сам срещу него Александър Исак. При продължението на атаката шведът имаше нов шанс, но този път прати топката покрай вратата.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Малко след почивката Реал Сосиедад пропусна още една добра възможност, след като Береначея шутира от въздуха от сложна ситуация и прати топката на сантиметри от гредата. Реал отговори с удар на Бензема, който бе блокиран от Елустондо. В 55-ата минута Винисиус и Бензема комбинираха добре на двойно подаване, но последвалото центриране не намери техен съотборник. Две минути по-късно звездата на домакините Микел Оярсабал шутира от границата на наказателното поле и стреля без подготовка, но не успя да затрудни Куртоа.

В 62-ата минута Бензема отправи удар от дъгата пред наказателното поле, топката тупна коварно на земята и вратарят Ремиро изби трудно. В 78-ата минута Винисиус напредна добре отляво и подаде в наказателното за резервата Марвин, който се опита да си освободи пространство за изстрел, но се оплете в собствените си финтове. Малко преди края на редовното време играчите на Реал Сосиедад развиха добра атака, а топката стигна до Давид Силва, който стреля, но бе блокиран от Рафаел Варан.

В други срещи от кръга по-рано Уеска загуби у дома от Кадис с 0:2, Бетис срази гостуващия Валядолид с 2:0, а Гранада надви Алавес с 2:1 на свой терен.