ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Италия победи Малта с 2:0 като в европейска квалификация, под ръководството на българския съдия Георги Кабаков.

Родният рефер имаше само няколко напечени ситуации в иначе спокойната среща и се справи на ниво, показвайки само два жълти картона.

"Скуадра адзура" пое глътка въздух в битката за Евро 2024 след загубата с 1:2 от Англия в първия кръг.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Първият шанс в мача дойде за малтийците. Сатариано избяга на Романьоли и Скалвини и нанесе удар отблизо, но Донарума изби в ъглов удар. В 12-ата минута удар отдалеч на Романьоли бе избит с мъка от Бонело.

След точно четвърт час игра Италия поведе. Сандро Тонали центрира от корнер, а новата звезда в атаката на "адзурите" Матео Ретеги засече с глава за 0:1.

"Скуадра адзура" не след дълго стигна и до втори гол. В 27-ата минута Политано центрира високо, ала топката попадна у Емерсон. Левият бранител отправи ниско центриране, с което Тонали се размина, но Песина засече във вратата на домакините.

Малко след втория гол Италия можеше да вкара и трети. С чутовен пропуск обаче се отчете Винченцо Грифо, който необезпокояван, на 6-7 метра от вратата, стреля право в тялото на вратаря Бонело.

Резултати и голмайстори от европейските квалификации днес

След втория гол Италия не опитваше особено много атаки къ противниковата врата. Силите на малтийците пък стигаха едва до втората третина на игрището. При един корнер в 55-ата минута настана истинска суматоха в наказателното поле на Донарума, но "адзурите" се разминаха без гол.

Влезлият от пейката Джанлука Скамака едва не вкара много красив дебютен гол със синия екип, след като опита акробатично изпълнение с гръб към вратата, но Бонело отрази. Десетина минути преди края на срещата Борг излезе на добра позиция за обстрел на Донарума, но Емерсон Палмиери блокира удара.

В класирането води Англия с 6 точки от два мача, следват Италия и Северна Македония с по 3. Украйна и Малта са на дъното с нула.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК